Film: Quick

OKT 3
Plats:
Kontakta Christina Sönnergren
Anmäl senast:
2019-09-26

Två journalister bestämmer sig för att ta sig ann lögnerna som fällde Thomas Quick - rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara.

Från Hannes närgångna intervjuer med Quick på Säters kriminalvårdsanstalt, till Jennys nästan maniska faktagranskning, får publiken följa den hissnande bergochdalbanan som ska visa sig vara Sveriges största rättsskandal. Quick är en nervkittlande historia om två journalister som ger allt i sökandet efter sanningen, ett rättssystem i förfall, och en lögnare som slutar ljuga.

Syntolk: Annika Lundin
Genre: Drama, Thriller
Speltid: ej klart
Åldersgräns: ej klart
Skådespelare: David Dencik, Jonas Karlsson, Suzanne Reuter, Alba August, Johan Hedenberg
Regissör: Mikael Håfström

OBS! Bokning av biljetter senast torsdag 26 september 2019. Biljetterna skickas sedan med ett ifyllt inbetalningskort till dig. I dagsläget vet vi inte vart filmen visas eller pris per biljett.



Anmälan