Helg för dig som har barn med synnedsättning

SEP 21
Plats:
Almåsa Havshotell, Västerhaninge
Tid:
21 sep 2019 - 22 sep 2019
Anmäl senast:
2019-06-25

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


SRF Stockholm Gotland anordnar en helg för dig som har barn med synnedsättning i åldern 0-16 år. Helgen bjuder på workshops, föreläsningar, lekar och äventyr som ger nya kunskaper, perspektiv och nya bekantskaper. Här får du och familjen möjlighet att träffa andra i en liknande situation som er, utbyta tips och erfarenheter, och inte minst få nya verktyg för hur du kan bidra till ditt barns utveckling. 

Under tiden du är på workshops och föreläsningar tar våra barnvakter hand om och underhåller barnen med pyssel och lekar. Självklart är även seende syskon varmt välkomna att följa med!

Ur programmet:
Vi tillbringar lördagseftermiddagen tillsammans med Lars Karlström, en inspiratör och förebild som delar med sig av sin historia och sitt sätt att se på sin synnedsättning. Lars har rest världen över, bott i olika städer och ensam flyttat till Australien för att studera, trots att synen samtidigt blivit allt sämre. Nu är han hemma i Sverige igen, många erfarenheter rikare och med en utbildning till samtalsterapeut i bagaget. 

Tillsammans med Lars diskuterar och utforskar vi olika strategier för hur vi inte låter en synnedsättning hindra oss, och hur vi kan minska den negativa effekt som rädslor, barriärer och motgångar kan ha på oss och våra barn. Vi funderar över hur vi kan stärka och motivera våra barn till att bli självständiga individer, och hur vi undviker att ställa våra egna rädslor i vägen för deras resa mot vuxenlivet. Under ledning av Lars lär vi oss hur vi kan tänka och vilka verktyg vi kan använda. 

På söndagen lär vi oss hur vi på ett enkelt sätt kan syntolka det vi ser för våra barn. Hur berättar man på ett bra sätt vad som händer på TV? Hur kan man förklara hur något ser ut, för någon som aldrig sett det själv? Vi får hjälp av en erfaren syntolk som guidar oss genom teori och praktik.

Barnvakter:
Våra barnvakter och ungdomsledare finns på plats hela helgen för att ta hand om barnen. Om du har barn som är under ett år rekommenderar vi att du har med en egen barnvakt som barnet känner. Denna medföljer utan extra kostnad. Barnvakten bör inte vara den andra föräldern utan någon som inte själv är målgrupp för helgen. 

Anmälan och kostnad:
Deltagaravgiften är 600 kr för vuxna och 300 kr för barn. Barn under ett år följer med utan kostnad. Du står själv för resan till och från Almåsa. Om flera familjer har svårigheter att själva ta sig dit kommer vi att ordna gemensam transport från Södermalm. Uppge ev. önskemål om detta i samband med anmälan. En mindre egenavgift tillkommer för transporten.

Antalet platser är begränsat.

Vi ber dig att uppge följande i din anmälan: 
Hur många ni är som kommer och fullständiga namn på samtliga
Ålder och synstatus på medföljande barn
Om ni är i behov av spjälsäng och/eller barnstol i restaurangen
Om ni medtar egen barnvakt 
Om ditt barn vill ha barnanpassad mat eller samma som de vuxna 
Om någon i familjen är i behov av specialkost
Om ni är i behov av gemensam transport från Södermalm (OBS! Extra kostnad tillkommer)
Telefonnummer och mailadress så att vi kan nå dig

Du behöver inte vara medlem i SRF Stockholm Gotland för att delta. 
Observera att anmälan är bindande efter den 1 augusti. Det innebär att du måste betala för helgen även om du avanmäler din familj senare än så, om du inte kan styrka detta genom uppvisande av läkarintyg.

Varmt välkommen!