Kulturinvigning med hjälpmedelsvisning

MAJ 27
Plats:
via Teams
Tid:
18:00 - 20:15
Anmäl senast:
2021-04-29

SRF Stockholm Gotland och kulturprojektet Skapa Loss bjuder in till en digital workshophelg med kulturtema. Synskadades Riksförbund har sedan våren 2019 arrangerat kultur- och hantverksaktiviteter för personer med synnedsättning i flera delar av Sverige, genom projektet Skapa Loss. Nu har turen kommit till Stockholm. Ta nu tillfället och var med och skapa loss tillsammans med andra personer med en synnedsättning.

SRF respekterar rådande restriktioner för allmänna sammankomster och försöker ständigt hitta nya sätt att genomföra våra kulturaktiviteter. Vi genomför därför denna aktivitet genom Teams, som är ett digitalt mötesverktyg för att kunna sammanföra flera personer som sitter på olika ställen. Man kan då välja att slå på sin video, för att både se andra och låta andra se sig själv - om man har det behovet. Det går också bra att ringa in via telefon. Hoppas att du vill vara med!

Kulturhelgen smygstartar torsdagen den 27 maj kl 18:00, då vi inviger med en syntolkad konstvisning och hjälpmedelsvisning med kulturtema. Under helgen den 29-30 maj kommer du få möjlighet att prova på ett flertal kulturaktiviteter, som punktskriftskonst, stand-up, politisk poesi, lera, skrivande och sång under ledning av proffsiga pedagoger. 

Via Teams där du kan delta i mötet via din dator eller telefon. Du får information om hur du går till väga för att delta via telefon eller Teams efter att du anmält dig. Det går bra att anmäla sig till flera pass, eller enbart ett. Antalet platser är begränsade. Alla medlemmar från 16 år och uppåt är välkomna att delta. 

Program:

18:00 - 19:00 Invigning med syntolkad konstvisning
Var med och mingla vid denna digitala konstvisning, där du själv har möjlighet att bli en av utställarna! Visningen syntolkas i samarbete med Sensus.

19:15 - 20:15 Digital hjälpmedelsvisning
IRIS hjälpmedel visar hjälpmedel som kan vara användbara vid kulturutövande.

Hjärtligt välkomna till ett veckoslut fyllt av kulturaktiviteter, utställningar och mingel med gamla och nya vänner!
Arrangemanget sker i samarbete med Sensus.Anmälan