Lär dig mer om navigeringsappar

DEC 3
Plats:
Distriktets kansli, Gotlandsgatan 46, Stockholm
Tid:
10:00 - 15:00
Anmäl senast:
2023-11-29

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Distriktet hälsar dig välkommen att lära dig mer om navigeringsappar tillsammans med kunniga instruktörer. Första söndagen i december har du chansen att få information och praktisk vägledning i hur du kan bli mer självständig med hjälp av navigeringsappar för Iphone. 

Tillsammans med kunniga instruktörer kommer du få chansen att lära dig mer om apparnas funktioner, skillnader mellan de olika apparna, inställningar och för- och nackdelar med mera. Aktiviteten leds av Claudio Quitral  som är en van VoiceOver användare. Apparna vi kommer att gå igenom är Soundscape, VoiceVista och Blindsquare. Efter teoripass och lunch blir det ett praktiskt pass där ni går ut och testar apparna i kvarteren runt Gotlandsgatan. Tillsammans med en Claudio och Christoffer Örnevik kommer du i 30 minuter få möjlighet att gå runt och testa vilken information du kan höra, hur apparna indikerar bland annat korsningar, berättar om butiker du passerar osv. 

Förkunskaper:
Den här aktiviteten vänder sig till dig som är en van användare av VoiceOver och du behöver själv kunna ladda ner apparna du vill använda. 

OBS. Deltagarantalet är begränsat.