Medlemsforum – Skapa loss!

MAJ 9
Plats:
Gotlandssalen, Gotlandsgatan 44, Skanstull
Tid:
09:30 - 17:00
Anmäl senast:
2020-04-27

SRF Stockholm Gotland och kulturprojektet Skapa Loss bjuder in till medlemsforum med kulturtema! Kom och prova på aktiviteter som stickning, punktskriftskonst, stand-up, politisk poesi, lera, korgflätning, teater, skrivande och körsång under ledning av proffsiga pedagoger. 

Under dagen kan du ta del av en konstutställning med temat "punktskrift" skapad av medlemmar i SKKF, synskadade konstnärers och konsthantverkares förening. IRIS hjälpmedel kommer finns på plats för att ställa ut hjälpmedel som kan användas vid kulturutövande och studieförbundet Sensus ställer ut luffarslöjd. 

Efter kl. 17.00 öppnar Glimtenpuben och underhållning i form av öppen scen

Notera att föranmälan ska ske till den eller de aktiviteter du vill medverka på senast den 27 april. Antalet platser är begränsade.
Anmälan sker till Christina Sönnergren på telefonnummer 08-462 45 08 eller e-post: christina@srfstockholmgotland.se

Gedin: 

Kl. 10.00 - 11.15 Lera
Utforska din kreativitet i en lerworkshop ledd av Anne Edlund och Maritta Söderholm. Uttryck dina känslor i en abstrakt skulptur eller skapa ett smycke eller en skål -bara din fantasi sätter gränser!

11.30 - 13.00 Korgflätning
Under passet får du en möjlighet att prova på korgflätning med Sven-Erik Pihlström. Korgflätning är ett fascinerande hantverk med gamla anor för synskadade.

Ljunggren

10.00 - 11.15 Syntolkad konstutställning
Till detta pass krävs ingen föranmälan.

11.30 - 13.00 Stand-up med Johan Seige 
Under passet får du möjlighet att prova på stand-up. Slipa på dina skämt och leverans under ledning av komikern Johan Seige.

Ohberg

Kl. 10.00 - 11.15 Stickning
Välkommen att utveckla din stickning oavsett om du är nybörjare eller stickningsproffs. Tillsammans med Ingela Sjöqvist och Viviann Emanuelsson får du lära dig grunderna eller utmana dina färdigheter i punktskriftsstickning. 

11.30 - 13.00 Punktskriftskonst
Under den här workshopen får du möjlighet att utforska mötet mellan punktskrift och konst. Anne Edlund och Viviann Emanuelsson leder ett pass där du får möjligheten att skapa fritt med punktskriften som utgångspunkt eller göra ett bidrag till Sveriges största punktskriftskonstverk som ska ställas ut på kongressen i oktober.

Gedin

Kl. 13.30 - 15.00 Musik
Kom och prova på musikskapande med Christoffer Öhrnevik där vi tillsammans skriver en text som vi tonsätter. 

15.15 - 16.45 Kör
Under ledning av sångpedagogen Monica Söderberg sjunger vi stämsång till gamla och nya klassiker.

Ljunggren

Kl. 13.00 - 13.30 Livemusik / mingel

13.30 - 15.00 SKKF:s konstutställning
Välkommen in och mingla och ta del av SKKF:s konstutställning

15.15 - 16.45 Stand up med Johan Seige
Under passet får du möjlighet att prova på stand-up. Slipa på dina skämt och leverans under ledning av komikern Johan Seige.

Ohberg

Kl. 13.30-15.00 Politisk poesi
Poeten och skribenten Desideria Jungelin leder ett pass i politisk poesi där du får möjligheten att använda poesi, kreativitet och fantasi för att sätta ord på intressepolitiska frågor som berör dig. För att delta så ta med valfritt skrivdon som reglett, röstmemo, perkinsmaskin eller liknande. 

15.15-16.45 Kreativt skrivande
Skrivpedagogen och författaren Sara Shamloo leder ett pass i kreativt skrivande. Utforska ditt berättande, ditt språk och din fantasi genom skrivövningar. För att delta så ta med valfritt skrivdon som reglett, röstmemo, perkinsmaskin eller liknande. 

Wärner

Under hela dagen finns möjlighet att köpa kaffe, kaka och enklare förtäring, och slå sig ned i Wärner för att fika med andra medlemmar!

Barnaktiviteter

Alla barn inbjuds till skapa loss-aktiviteter i kansliköket. Anmälningar till barnaktiviteter görs till Josefine Bergstrand på telefonnummer 08-462 45 06 eller e-post: josefin@srfstockholmgotland.se.
Notera att antalet platser är begränsade och att barn upp till fem år får delta i målsmans sällskap. 
Kl. 10.00-11.15 Kom och sjung med Christoffer Örnevik!
Gruppen möts i Gotlandssalen klockan 09:45 för gemensam promenad till lokalen där aktiviteten kommer äga rum. 

13.30-15.00 Kom och var kreativ med pärlor tillsammans med Mikaela Persson
Gruppen möts i Gotlandssalen klockan 13:15 för gemensam promenad till lokalen där aktiviteten kommer äga rum.

Kvällsaktiviteter

Glimtenpuben öppnar klockan 17:00 och kommer servera öl, vin och deras klassiska pubmacka. Under kvällen kommer det bjudas på musikunderhållning och öppen scen!

Hjärtligt välkomna till en heldag fylld av kulturaktiviteter, utställningar och mingel med gamla och nya vänner!

Arrangemanget sker i samarbete med Sensus.