Medlemsforum – Spräng gränserna!

MAJ 3
Plats:
Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
Tid:
03 maj 2019 - 05 maj 2019
Anmäl senast:
2019-01-31

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Alla medlemmar, barn, ungdomar och vuxna är varmt välkomna till Synskadades Riksförbunds Medlemsforum Spräng gränserna 3-5 maj 2019 i Stockholm. På programmet står en intressepolitisk manifestation, glimrande underhållning, spännande utställningar och fantastiska workshops och föreläsningar inom vitt skilda områden.Ta chansen och anmäl dig till detta oförglömliga arrangemang! 

Medlemsforum startar på eftermiddagen fredagen den 3 maj och håller på hela lördagen.

Smakprov från programmet:

Fredag 3 maj
Dags att agera - En aktion på temat ledsagning på Sergels Torg.
Bubbel med babbel - Vi dricker alkoholfritt bubbel och minglar på Waterfront Congress Centre.
Middag på Waterfront Congress Centre - Stockholmsdistriktet ansvarar för underhållning och roliga inslag.

Lördag 4 maj
Föreläsningar, seminarier och workshops, skapande verkstad, utställare och mycket annat.
Babben Larsson håller en underhållande föreläsning. Middag, underhållning och dans.

Bra för alla – nödvändiga för en delÅsa Lodin på Iris Hjälpmedel, föreläser om synhjälpmedel och smarta produkter som kan underlätta vardagen. Hur orienterar man sig? Läser post och innehållsförteckningar? Hur håller man isär mediciner och hur påverkar belysning synuppfattningen? 
Punkt som stil – en kännbar och lättsam föreläsningFrilansjournalisten Finn Hellman berättar om att punktskrift har blivit mer än ett skriftspråk. Punktskrift har blivit en del av modernt mode och pryder idag alltifrån smycken och tatueringar, till affischer och skivomslag. 
Blinda båtbyggare i Bohuslän - Inget är omöjligt det tar bara längre tid, från brädhög till båt.Per Karlsson, Sture Johansson och Janne Svensson, tre blinda båtbyggare från Bohuslän, berättar om hur det kom sig att de ville bygga en båt tillsammans. Självklart kommer även båten att finnas på plats.
Ljudbokens drottning - Skådespelaren Katarina Ewerlöf, uppskattad ljudboksinläsare kommer att vara på plats, ta chansen och hör henne live.
Självkörande bilar för blinda? Lyssna på Volvo som berättar om synskadades möjligheter att framföra en bil, en föreläsning och paneldebatt om självkörande bilar ingen vill missa.
Gränssprängare fyller 130 år - Hur har SRF som organisation, historiskt sprängt gränserna?  Det kommer Gilda Stiby att berätta om.
Möt Guld-Maja Maja Reichard, paraolympisk simmerska berättar om hur hon får ihop sitt liv som elitidrottare och allt praktiskt som måste lösas när man har en grav synnedsättning.
Ny sorts optik - Ett forskarlag från Stockholm Tekniska Högskola (KTH) presenterar sin avancerade forskning med att utveckla glasögon och optiska hjälpmedel för personer med åldersförändringar i gula fläcken.
Syntolkning - ett måsteHenrik Götesson och Rakel Eriksson kommer att prata om varför syntolkning är bra och hur man gör.

Kl. 09.00 sätter barn- och ungdomsverksamheten igång. Det kommer bl.a. att vara Parkour, pysselverkstad och teaterföreställning. För mer information klicka här. För att vi ska kunna ge ditt/dina barn den bästa upplevelsen så behöver vi få veta ditt/dina barn med namn, synstatus och ålder, skriv in det under meddelande i anmälan eller ring Christina Sönnergren på tel. 08-462 45 08.

Söndag 5 maj 
Fri aktivitet och hemfärd.

Deltagaravgiften är endast 200 kr. 
I deltagaravgiften ingår förutom programpunkterna middag på fredagen, lunch och festmiddag på lördagen. Fika ingår inte förutom på lördag förmiddag då det bjuds på frukt, vatten och kaffe under pausen. Du får ta med en egen ledsagare till samma förmånliga pris.
OBS. Behöver du hjälp av en gruppledsagare så meddela det samtidigt som du gör din anmälan. 

Anmälan blir bindande i och med att du betalar in avgiften, vilket ska ske senast den 31 januari 2019 till distriktets plusgiro. Mer information och inbetalningskort skickas ut till dig efter att du anmält dig.