Självständighet ger styrka – Hur når vi dit?

OKT 17
Plats:
Gotlandssalen, Gotlandsgatan 44, Stockholm
Tid:
17:30 - 20:00
Anmäl senast:
2018-10-10

SRF Stockholms och Gotlands län inbjuder till ett seminarium om vikten av en god rehabilitering. Genom föreläsningar och diskussion hoppas vi kunna inspirera våra medlemmar till att själva vilja utveckla sin digitala och fysiska förmåga. 

Självständighet ger styrka. Det är parollen för SRF:s verksamhet år 2018 och många kan känna igen sig i det. Att kunna utföra vardagssysslor och göra sådant vi tycker om på egen hand är en frihet och ger en känsla av styrka. För att nå dit är det viktigt att själv ha viljan, men också att få god rehabilitering. Vi behöver få träna på att utföra de där sysslorna och att orientera oss för att bli starka. Vi behöver också få träna på att använda den digitala värld som blir en allt större del av vår tid, för att följa med i utvecklingen men också kunna ta del av de möjligheter det ger. 

Därför håller vi nu till ett seminarium med fokus på rehabilitering. Genom föreläsningar och diskussion hoppas vi kunna inspirera våra medlemmar till att själva vilja utveckla sin digitala och fysiska förmåga. Vi vill också veta hur du upplever den träning i orientering, förflyttning och digitala plattformar som erbjuds idag, och hur du skulle vilja att den utvecklas. 

Vi lyssnar till inspirationsföreläsare som utifrån både personliga och professionella perspektiv pratar om vikten av god rehabilitering och självständighet i såväl fysiska som digitala miljöer. Som avslutning diskuterar vi i mindre grupper hur vi upplever den rehabilitering som erbjuds i Stockholms län idag och hur vi skulle vilja att den utvecklas. Stockholm Syncentral är inbjudna gäster och medverkar som föreläsare och för att lyssna in dina tankar. På plats finns också representanter från vår styrelse för att notera dina synpunkter till vårt fortsatta arbete.

Plats: Ljunggrens rum
Seminariet är kostnadsfritt.
Vi bjuder på kaffe/te och en enklare smörgås från kl.17.30. Meddela i samband med anmälan om du är i behov av någon specialkost.
Seminariet startar kl.18.00 och avslutas kl.20.00.

Varmt välkommen!Anmälan