Sommarläger på Kärsögården

JUN 16
Plats:
Kärsögården
Tid:
16 jun 2019 - 20 jun 2019
Anmäl senast:
2019-03-31

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Nu är det dags att planera in sommarläger för barn och ungdomar med synnedsättning bosatta i Stockholms län och på Gotland. På programmet står skattjakter, bad, utflykter och prova på-aktiviteter. Lägren är ett bra tillfälle att träffa gamla och nya kompisar, lära sig nya saker, få förebilder och ha roligt tillsammans. Vi har ett begränsat antal platser och många lägerledare för att varje barn ska få den tid och det stöd de behöver. Även barn som inte är medlemmar i SRF kan delta.

För: Barn i åldern 7-16 år (födda mellan 2003-2012)
Deltagaravgift: 1 100 kronor

Anmälan är bindande efter 1 maj.

Detta läger passar såväl de vana lägerbarnen som de som är med för första gången. Vi bor nära vattnet och naturen och tillbringar mycket tid utomhus med allsång på verandan, skattjakt i skogen och picknick på ängen. Barn och ledare tävlar om vem som kan hitta på de roligaste busen. Vi besöker något av nöjesfälten i Stockholmstrakten och avslutar veckan med midsommarfirande i miniatyr. Ett roligt och fartfyllt läger som ger fina sommarminnen.

Mer information om våra läger finns här.

Anmälan
Skriv i anmälan barnets namn, ålder och ev. särskilda behov. I april ges besked om vilka barn som fått en plats. Anmälan är bindande efter 1 maj. Det innebär att ni måste betala för lägret även om ni får förhinder, utifall att ni inte kan uppvisa giltigt skäl eller vi hittar en ersättare. Mer information om lägren och hur du betalar skickas ut i maj. Har du frågor, hör av dig! 

Känner du till Synskadades stiftelse?

Det är möjligt att söka ekonomiska bidrag från Synskadades stiftelse till aktiviteter för enskilda personer. Ett av stiftelsens ändamål är att ” främja vård och fostran av blinda och synsvaga barn och ungdomar”. Det avser personer mellan 0 och 20 år. Här kan även medel sökas för insatser som stärker självkänslan i samband med fritidsverksamhet (ex. läger). Eventuell ansökan ska vara stiftelsen till handa senast den 15 april 2019. För mer information om stiftelsen gå in på www.synstiftelseabi.org