Teater: Våra drömmars stad, FULLBOKAD

NOV 29
Plats:
Stadsteatern
Tid:
19:00
Anmäl senast:
2017-08-31

Stockholm 1860. Henning anländer till en brutalt ojämlik stad med sina drömmar om ett bättre liv. Han blir vän med revolutionären Tummen och möter kärleken i Lotten. Trots fattigdom och slit bygger de sig ett liv.Deras dotter Emelie tror på solidaritet, att vara till hjälp för andra. Men vad får det kosta?August, hennes bror, blir bortadopterad till överklassen. Hela livet försöker han minnas varifrån han kommer.Bärta gifter sig med våldsamme suputen Johan för att få en far till sitt ofödda barn. Sonen Erik blir så småningom fackföreningspamp och gör allt för att glömma sin bakgrund. 

Henning, Tummen, Lotten, Emelie, August, Bärta, Johan och Erik – liv i en liten glipa i tiden. Folkhemmet kommer och går. Människor föds och dör. Men staden finns kvar – evig men i ständig förändring.

Våra drömmars stad – efter Per Anders Fogelströms älskade stockholmssvit. Här i en rik och generös uppsättning av Linus Tunström och Ulla Kassius med många välkända namn i ensemblen. 2017 är det 100 år sedan Fogelström föddes - det kommer uppmärksammas stort i Stockholm.

Syntolk: Eva Lagerheim

Biljetterna: Pris per biljett är 340 kronor.  Om du är rullstolsburen vänligen meddela detta vid anmälningstillfället.