Välkommen på Prova på-läger

MAR 17
Plats:
Gålö Havsbad, Stockholms skärgård
Tid:
17 mar 2018 - 18 mar 2018
Anmäl senast:
2018-03-05

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Har ditt barn inte varit på läger förut? Eller har du och ditt barn inte varit ifrån varandra över natten tidigare? I så fall kan detta vara något för er! SRF Stockholms och Gotlands län inbjuder till prova på-läger för barn med synnedsättning mellan 6-12 år. Vi vill låta barnen prova hur det är att vara på läger, träffa nya kompisar och lära känna våra lägerledare. Och givetvis att låta dig som förälder/vårdnadshavare prova att låta barnen åka bort utan dig. Vi erbjuder en trygg och rolig miljö med tid att göra saker i sin egen takt och på en plats inte alltför långt hemifrån.

Lägret hålls på vandrarhemmet vid Gålö Havsbad i Stockholms skärgård men med samling i centrala Stockholm för gemensam transport. Vi bor alla tillsammans i ett hus och barnen kommer ha nära till vuxna och erfarna lägerledare dag som natt. Under helgen provar vi på typiska lägeraktiviteter med mycket lek och bus både inne och ute, pyssel och spel, lördagsmys med tacos och godis och allsång framför öppna spisen. Kort sagt ett äkta läger i miniformat.

Lägret kostar 300 kr/person. I priset ingår boende, mat, aktiviteter och transport. Vi återkopplar alltid till dig som förälder/vårdnadshavare för att bekräfta er anmälan och få veta mer om barnet och ev. särskilda behov eller önskemål. 

Mer information om vår verksamhet

SRF Stockholms och Gotlands Län anordnar aktiviteter för barn och familjer där föräldrar eller barn har en synnedsättning. Varje sommar håller vi två sommarläger, ett i Stockholm och ett på Gotland. För att följa med på något av dessa ska barnen vara mellan 7-12 år och ha en synnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text eller orientera sig med synens hjälp. 

Vårt prova på-läger vänder sig i första hand till barn som inte tidigare varit på något av våra sommarläger och vill prova på hur det känns. Vi hoppas att barnen ska bli inspirerade till att åka på fler läger efter helgen, men det är givetvis inget måste. Om barnen vill åka på fler läger finns möjlighet att anmäla sig till årets sommarläger fram till den 31 mars. 

För oss är det viktigt att alla ska kunna delta på våra aktiviteter. Vi har därför ett begränsat antal platser till våra läger och många lägerledare för att varje barn ska få den tid och uppmärksamhet det behöver. Våra ledare kan hjälpa till med enklare medicinering, så som ögondroppar eller allergitabletter, och har vana vid att arbeta med barn med neuropsykiatriska diagnoser. Har ditt barn en sjukdom som behöver särskild medicinsk kunskap, så som diabetes eller epilepsi finns möjlighet att ta med en egen assistent eller anhörig som har kunskap om barnets behov. Önskar ni ha med egen assistent eller anhörig ber vi dig att meddela detta i anmälan för att vi ska kunna planera för det.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Josefin svarar gärna på frågor och kommer också att finnas med under lägret med telefonen nära till hands om du vill höra hur det går. Du når Josefin på 08-462 45 06 eller josefin@srfstockholmgotland.se

Varmt välkomna!