Välkommen till sommarläger på Gotland

AUG 9
Plats:
Grannens Vandrarhem, Lärbro
Tid:
09 aug 2021 - 15 aug 2021
Anmäl senast:
2021-04-15

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Nu är det dags att planera in sommarens två härliga läger för barn och ungdomar med synnedsättning bosatta i Stockholms län och på Gotland. Vi håller alla tummar för att Coronapandemin ser bättre ut i sommar, och utgår ifrån att vi kan genomföra våra läger, självklart anpassat efter de restriktioner som råder då. Låt ditt barn följa med och skapa roliga och fina sommarminnen tillsammans med oss!

På programmet står skattjakter, bad och utflykter. Lägren är ett tillfälle att träffa gamla och nya kompisar, lära sig nya saker, få förebilder och ha roligt. Vi har ett begränsat antal platser och många lägerledare för att alla ska få det stöd de behöver. Även barn som inte är medlemmar i SRF kan delta. I mån av plats tar vi också emot barn bosatta i andra län. 

Var: Grannens Vandrarhem, Lärbro, ca 30 minuters bilresa från Visby. Samling och avslutning i Stockholm för gemensam resa med båt, eller längs vägen enligt överenskommelse.
För: Barn i åldern 9-18 år (födda mellan 2003-2012)
Deltagaravgift: 1 600 kronor

Om: Detta läger passar framför allt barn och tonåringar som varit ifrån sina föräldrar förut. Vi bor på en mysig gård där vi kan ha femkamp, pyssla, grilla och hänga på en filt i gräset. Vi har minibussar och åker på utflykter till Kneippbyn, Medeltidsveckan i Visby och gotländska stränder. Ett mysigt läger där gruppen i det närmaste känner sig som en familj.   

Om våra läger

Våra läger är typiska sommarkollon men där allt görs med hänsyn till barnens synnedsättning. Vi erbjuder en trygg och rolig miljö där barnen kan växa och får göra saker i sin egen takt. Vi ägnar mycket tid åt lek och bus, bad, pyssel, fysisk aktivitet och utflykter. Vi har som tradition att besöka olika nöjesfält och varje år provar vi nya saker. Barnen får utifrån sin ålder och sina förutsättningar lära sig att hantera sin synnedsättning och bli mer självständiga. Vid behov delas deltagargruppen upp för att kunna genomföra aktiviteter utifrån olika åldrar eller förutsättningar. 

För att varje barn ska få så roliga läger som möjligt är dialogen med dig som förälder och information om barnet viktigt. När du anmäler ditt barn får du därför en blankett som du fyller i och skickar tillbaka till oss. Efter sista anmälningsdag ser vi noga över deltagargruppen så att det finns andra som vi tror att ditt barn kan ha roligt tillsammans med och att vi kan ge rätt stöd. Om ditt barn är den enda i exempelvis sin ålder eller vi är osäkra på ditt barns förutsättningar kontaktar vi dig. Mer information om lägren skickas sedan ut närmare respektive lägerstart.

Barnen som deltar på våra läger ska ha en synnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text eller orientera sig med synens hjälp. Vi har med oss kunniga ledare som kan ledsaga, hitta på olika aktiviteter, vara förebilder och se till att alla har det bra. Vi har vana vid att arbeta med barn med neuropsykiatriska diagnoser och kan hjälpa till med enklare medicinering, som allergitabletter. Om ditt barn behöver mer omfattande medicinskt eller fysiskt stöd som kräver särskilda kunskaper finns i mån av plats möjlighet att ta med egen assistent. 

Policy - Deltagare med särskilda behov på våra läger

Anmälan

För att anmälan ska vara giltig måste vi ha fått in deltagaravgift och ifylld anmälningsblankett senast 15 april. Kontakta oss i god tid innan dess så skickar vi blanketten och uppgifter om betalning. Uppge barnets namn, ålder och vilket läger det gäller.
Berätta i samband med anmälan om ditt barn behöver egen assistent så för vi en dialog om det. Om ditt barn är bosatt i ett annat län är avgiften högre eftersom vi då inte har möjlighet att subventionera den.  Kontakta oss vid frågor eller för mer information.

Anmälan är bindande efter 1 maj. Det innebär att ni måste betala för lägret även om ni får förhinder, utifall att ni inte kan uppvisa läkarintyg.

Information om Synskadades Stiftelser

Vi följer noggrant rådande restriktioner gällande Covid-19 och återkommer om ev. anpassningar inför lägren.