Vårresa till Lövsta bruk

MAJ 24
Plats:
Lövsta bruk
Tid:
08:00 - 18:00
Anmäl senast:
2018-04-24

Vill Du se och höra hur brukspatronerna på våra mest kända bruk och herrgårdar i Uppland levde och bodde? Häng då med SRF Norrtälje till Lövsta bruk med Sundbergs buss.

Program:

Avresa från Biblioteket i Norrtälje klockan 08.00 (busstorget bakom biblioteket) och från Bussplan i Rimbo klockan 08.30.

Resan går via Uppsala därefter kommer vi till Österbybruk och väljer att åka den pittoreska och för Vallonbruken så typiska Bruksgatan med alla små arbetarbostäder. Vi ser också den ståtliga herrgården från utsidan.

På hembygdsgården i Österbybruk dricker vi förmiddagskaffe med smörgås innan vi tittar in i de olika byggnaderna på området.

Vi fortsätter på en lite mindre väg till Leufsta Bruk (äldre stavning).

Vi börjar med en tur i det vackra Bruket då vi får höra berättas om den gamla verksamheten på brukspatronernas tid. Efter det går vi in i Herrgården och en guide berättar om huset och folket som bott där.

Nu börjar det bli dags för lunch, så vi stiger på bussen igen och resan går vidare mot Östhammar, kommunens största stad. Där vi får en god lunch serverad på restaurang Sjökrogen som ligger alldeles vid Östhammarsfjärden.

Efter lunch tar vi en liten tur med bussen i staden och passerar de äldsta delarna med små trevliga 1700-talshus.

Efter det tar vi gamla vägen mot den lilla staden Öregrund som var en mycket känd badort i slutet av 1800-talet och som än idag lockar många turister för sin pittoreska stadsbild och det vackra läget vid havet. Efter en rundtur där vi ser både gammal och ny bebyggelse åker vi mot Hallstavik där vi dricker vårt eftermiddagskaffe på Blixtens Café.  Detta blir dagens sista besök innan vi återvänder till Norrtälje cirka 17.30 och Rimbo cirka 18.00. Även en härlig dag har ett slut, men välkommen tillbaka på nästa resa. 

Pris och villkor

Pris för medlem i SRF 575 kr per person. Pris för övriga: 625 kr per person. Inkluderar: Resa i turistbuss med toalett, förmiddagskaffe med smörgås, lunch inkl. bordsdryck, eftermiddagskaffe med bröd, entré och visningar enl. program.

OBS. Anmälan är bindande.
Betala via SRF Norrtäljes Plusgiro 86 49 63-4 senast fredagen den 4 maj.
Om så önskas skickar Anita en ifylld plusgirotalong.
Anmälan görs till:Anita Maddock på telefon 08-462 45 23 eller e-post anita.maddock@srfstockholmgotland.se eller till Aune Konttori-Brundin på telefon 0176-26 44 88.

Välkomna!Anmälan