Covidbevis så funkar det

Från och med 1 december måste alla över 18 år som besöker ett evenemang med över 100 deltagare visa upp ett covidbevis. Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt för eller har tillfrisknat från covid-19.

Så här gör du för att hämta ditt covidbevis 

För dig som har bank-id:
Du kan beställa ditt covidbevis genom att gå in på webbplatsen www.covidbevis.se. Du kan sedan hämta, skriva ut eller spara ditt covidbevis. När du har hämtat beviset skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en sådan.

För dig som inte har bank-id: 
Du kan beställa ditt covidbevis genom att skriva ut, fylla i och posta en blankett som finns på e-hälomyndighetens hemsida, www.ehalsomyndigheten.se Beviset skickas till din folkbokföringsadress. Du måste sedan fylla i blanketten och skicka in den till E-hälsomyndigheten innan du får hem covidbeviset i brevlådan.

För dig som inte kan skriva ut själv: 
Du kan kontakta ditt kommunala medborgarkontor och be dem skriva ut blanketten. Kontakta din kommun för att få veta om din kommun har ett sådant kontor och var det i så fall finns. Du kan även fråga ett bibliotek om det finns möjlighet att skriva ut blanketten.

Om inget av ovanstående går kan du mejla på covidbevis@ehalsomyndigheten.se så skickar de den blankett du behöver. Det är viktigt att du tydligt skriver att du behöver blanketten för den som saknar e-legitimation.  

Om inget av ovanstående fungerar för dig kan du ringa E-hälsomyndighetens kundtjänst, tel: 0771-766 200