Synskadades Riksförbund söker radiojournalist på heltid

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt producera nyhets- och programinslag för två tidningar, både tal- och papperstidning samt för vår hemsida. Tjänsten innebär både ett journalistiskt uppdrag för tidningen Läns- och Riksnytt samt informatörsarbete för vår medlemstidning Vår synpunkt.

SRF Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för synskadade. Vår främsta uppgift är, att utifrån tanken om allas lika värde, hävda synskadades rätt till delaktighet på alla områden i samhället.

Tidningarna har fokus på funktionshinderpolitik och på att beskriva sådant som övriga medier redovisar i form av bilder och som inte är syntolkat. Inslagen spänner över allt från politik, kultur, trendspaningar till ögonmedicin och personporträtt. Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare.

Bakgrund och kvalifikationer
Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav samt vana vid att arbeta med radiomediet. Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande. Du är kommunikativ, nyfiken, kreativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt. Vi är en liten redaktion därför är det viktigt att du är flexibel och fungerar bra i grupp. Det är meriterande med erfarenhet från att ha arbetat i en ideell verksamhet. Det är viktigt att du delar vår värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
SRF Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. SRF Synskadades Riksförbund är en organisation i sina medlemmars tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Visstidsanställning på 100 % i 6 månader med chans till förlängning. Tillträdesdatum är enligt överenskommelse i augusti/september. Placeringsorten är centralt på Södermalm i Stockholm.

Ansökan
Vi ser gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Maila din ansökan med meritförteckning, personligt brev samt arbetsprover i form av textprov och radioprov snarast till personalhandläggare Sara Leoni.
E-post sara.leoni@srfstockholmgotland.se,
telefon 08-462 45 11.

Övriga frågor: 
Facklig företrädare är Hamaddah Mansour tel. 08–462 45 25 hamaddah.mansour@srfstockholmgotland.se

Kanslichef Ulrica Blomqvist tel. 08-462 45 01
ulrica.blomqvist@srfstockholmgotland.se

Varmt välkommen med din ansökan!