Niki de Saint Phalle, Skjutbild (Tableau tir), 1961. Färg, plast, rep, metall och gips.
Niki de Saint Phalle, Skjutbild (Tableau tir), 1961. Färg, plast, rep, metall och gips.

Syntolkat om Niki de Saint Phalle

Nu är det dags för en ny syntolkad visning på Moderna Museet. Vid nästa tillfälle visas Niki de Saint Phalles Skjutbild från 1961. Verket skapades genom att hon sköt på färgburkar under tjocka lager av gips på en träskiva. När kulorna träffade färgburken rann färgen ut på ett slumpartat sätt över den gipsade ytan.

Tillsammans med en av museets konstpedagoger ges här möjligheten att uppleva konstverket och konstnärskapet. I visningen ingår också en mindre rundvandring i museet där vi utforskar museirummen.

Tid: Torsdag 21 mars kl 17.00

Visningen är gratis och man behöver inte förboka sin plats.
Vi möts vid informationsdisken i entrén till museet på Skeppsholmen.

 Läs mer om kommande visningar här

Om museets syntolkade visningar

Under våren håller Moderna Museet kostnadsfritt syntolkade visningar av utvalda konstverk i museets samling. Visningen hålls av en konstpedagog och är öppen för alla med nedsatt syn och ledsagare.
Moderna Museet har erbjudit syntolkade visningar i tio år. Allt sedan starten har visningarna baserats på att ge en helhetsupplevelse av museet och att få uppleva utvalda konstverk på riktigt nära håll. Visningarna är utformade av museets konstpedagog Maria Taube, som har över femton års erfarenhet av syntolkade visningar.

Välkommen!