Vi söker en journalist

Synskadades Riksförbund söker journalist på heltid

SRF Synskadades Riksförbund Stockholms och Gotlands län är en partipolitiskt obunden intresseorganisation för synskadade. Vår främsta uppgift är, att utifrån tanken om allas lika värde, hävda synskadades rätt till delaktighet på alla områden i samhället.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att självständigt producera nyhets- och programinslag för två tidningar, både tal-och papperstidning samt för vår hemsida. Tjänsten innebär både ett journalistiskt uppdrag för tidningen Läns- och Riksnytt och av informatörsarbete för vår medlemstidning Vår synpunkt. Tidningarna har fokus på funktionshinderpolitik och på att beskriva sådant som övriga medier redovisar i form av bilder och som inte är syntolkat. Inslagen spänner över allt från politik, kultur, trendspaningar till ögonmedicin och personporträtt. Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare.

Bakgrund och kvalifikationer Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav samt vana vid att arbeta med radiomediet. Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande. Du är kommunikativ, nyfiken, kreativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt. Vi är en liten redaktion därför är det viktigt att du är flexibel och fungerar bra i grupp. Det är meriterande med erfarenhet från att ha arbetat i en ideell verksamhet. Det är viktigt att du delar vår värdegrund om det demokratiska samhället och allas lika värde. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi? SRF Synskadades Riksförbund Stockholm och Gotlands län erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. SRF Synskadades Riksförbund är en organisation i sina medlemmars tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning Visstidsanställning på 100 % i 6 månader. Tillträdesdatum är enligt överenskommelse. Placeringsorten är centralt på Södermalm i Stockholm.

Ansökan Vi ser gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Maila din ansökan med meritförteckning, personligt brev samt arbetsprover i form av textprov och radioprov senast 2019-01-20 till personalhandläggare Sara Leoni sara.leoni@srfstockholmgotland.se telefonnummer 08-462 45 11.

Övriga frågor:
Facklig företrädare är Hamaddah Mansour Tel 08–462 45 25 hamaddah.mansour@srfstockholmgotland.se

Kanslichef Jeanna Bystrand Tel. 08-462 45 01 jeanna@srfstockholmgotland.se

Varmt välkommen med din ansökan!