Nyheter


Programserier syntolkas

Nu kommer utbildningsradions programserier ”Samisk historia med Ailo” och ”Kroppsgranskarna” syntolkas. Programserierna finns tillgängliga på UR-play från den 18:e och 20:e mars.
Publicerat: 13 mar 2018

Utbildning för ledarhundsförare

Vill ni satsa på utbildning för ledarhundsförare? Här kommer en möjlighet! Synskadades Riksförbund har erhållit bidrag från en stiftelse som får användas till utbildning av ledarhundsförare.
Publicerat: 12 mar 2018

Medlemsundersökning pågår

SRF genomför nu en medlemsundersökning med hjälp av Kantar Sifo, under perioden 9-27 mars.
Publicerat: 12 mar 2018

Manifestation för att säkra handikappersättningen

Den 27 februari anordnar Synskadades Riksförbund en manifestation mot regeringens förslag om förändrad handikappersättningen. Manifestationen hålls klockan 10-12 på Mynttorget utanför Riksdagshuset. Strax efter klockan halv elva kommer namninsamlingen #sä...
Publicerat: 15 feb 2018

Vitsen med att göra det själv

I år vill vi i SRF Stockholms och Gotlands län sätta strålkastarljuset på hur rehabilitering och annat stöd till synskadade kan utvecklas. Med rätt stöd kan vi som råkat ut för en synnedsättning få tillbaka möjligheterna att bestämma mer i vår egen vardag...
Publicerat: 08 feb 2018

Under Ytan - Bertil Vallien

Spritmuseet inbjuder till en utställning med glasverk av Bertil Vallien. De uppmanar besökare att känna på verken, något som ofta är strängt förbjudet på många museer.
Publicerat: 23 jan 2018

Designprojekt för att underlätta i mataffären

En helhetslösning som underlättar för dig som synskadad att handla i mataffären! Låter det intressant? I designprojektet, som sträcker sig fram till slutet av maj, kommer du som synskadad vara i fokus för att ge mig bättre förståelse för dina behov.
Publicerat: 22 jan 2018

Inga utrop vid passerande tåg

När pendeltåg hoppar över vissa stationer så sveper de förbi perrongen i väldigt hög hastighet. Varför finns det inga utrop som varnar för tågen?
Publicerat: 18 jan 2018

20 år av samarbete

Efter 20 år är samarbetsprojektet mellan SRF-distriktet och Synskadades länsförbund i Sarajevo på väg att avslutas. Under projektets sista fyra år ska ska personer med synskada i hela Bosnien och Hercegovina involveras i projektet.
Publicerat: 18 dec 2017

Så blir Stockholms län attraktivt och inkluderande

Hur kan Stockholm bli Europas mest attraktiva storstadsregion? Jo, genom att alla i regionen får möjlighet att delta och bidra. Det var budskapet när SRF träffade landstingsrådet Gustav Hemming (C), som har ansvar för Stockholmsregionens nya utvecklingspl...
Publicerat: 29 nov 2017
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa