Nyheter


Idrottshelg på Munktell arenan i Eskilstuna

Specialpedagogiska skolmyndigheten, Resurscenter syn, inbjuder elever med synnedsättning som är födda år 1998-2010 att delta i höstens idrottshelg.
Publicerat: 11 jun 2018

Ett år i ny regi

Sedan mars förra året drivs Stockholms syncentral av företaget Sodexo. Vi träffade syncentralens enhetschef Eva Karlström för att tala om personalbrist och svårigheter att uppfylla vårdgarantin.
Publicerat: 25 maj 2018

Personalbrist vid Stockholms Syncentral

Syncentralen har brist på personal. Det är framför allt synpedagoger och datapedagoger som saknas och om inget görs från landstingets sida riskerar synskadade i länet att bli utan stöd de behöver för att få vardagen att gå ihop.
Publicerat: 04 maj 2018

Distriktets valfrågor del 3: Utveckla rehabiliteringen för personer med synnedsättning

Inom landstinget genomförs just nu framtidsplanen för hälso- och sjukvården. Ett undantag är rehabiliteringen för personer med synnedsättningar. Där finns inte ens någon framtidsplan. Vi uppmanar de politiska partierna att ändra på det.
Publicerat: 27 apr 2018

Distriktets valfrågor del 2: Rädda liv, bygg plattformsväggar i tunnelbanan.

Stockholm växer så att det knakar och trycket på tunnelbanan ökar. Särskilt trångt och farligt blir det på de smala plattformarna i city. Varje år inträffar ett stort antal olyckor där personer dör eller blir allvarligt skadade. Genom årens lopp har många...
Publicerat: 19 apr 2018

Årsmöte 2018 webbsänds

Nu sänder vi!
Publicerat: 18 apr 2018

Distriktets valfrågor, del 1: En fungerande och rättvis färdtjänst

I en serie artiklar på hemsidan kommer vi att skriva om distriktets viktigaste frågor inför valet. I denna den första artikeln i serien handlar det om färdtjänsten.
Publicerat: 13 apr 2018

Olyckorna i tunnelbanan ökar – Trafiknämnden passiv

Statistiken för år 2017 visar att olyckorna i Stockholms tunnelbana fortsätter på en hög nivå. Under fjolåret blev 25 personer påkörda efter att ha hamnat på tunnelbanespåret. Samtidigt har det försök med skyddande plattformsväggar som skulle genomföras p...
Publicerat: 03 apr 2018

SRF:s krav på Färdtjänsten

Tjänstemännen i landstinget är nu i slutfasen av arbetet med en kravspecifikation för upphandlingen av färdtjänsten. SRF sitter med i en samverkansgrupp och har presenterat en lista med sina krav.
Publicerat: 19 mar 2018

Dags att söka sommarjobb

Tycker du det låter lockande ha ett eget jobb under några sommarveckor? Att tjäna dina egna pengar? Då är landstingets sommarjobb något för dig! Och nu är det dags att söka!
Publicerat: 28 feb 2018
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa