Nyheter


Under Ytan - Bertil Vallien

Spritmuseet inbjuder till en utställning med glasverk av Bertil Vallien. De uppmanar besökare att känna på verken, något som ofta är strängt förbjudet på många museer.
Publicerat: 23 jan 2018

Designprojekt för att underlätta i mataffären

En helhetslösning som underlättar för dig som synskadad att handla i mataffären! Låter det intressant? I designprojektet, som sträcker sig fram till slutet av maj, kommer du som synskadad vara i fokus för att ge mig bättre förståelse för dina behov.
Publicerat: 22 jan 2018

Syntolkad programserie ”Det goda landet”

Hur fungerar den svenska demokratin i praktiken? Politikerna fattar beslut som dagligen påverkar villkoren för samhället, dess institutioner och människor. I sex avsnitt skildras lika många delar av det svenska samhället: polisen, arbetsmarknaden, försvar...
Publicerat: 22 jan 2018

Inga utrop vid passerande tåg

När pendeltåg hoppar över vissa stationer så sveper de förbi perrongen i väldigt hög hastighet. Varför finns det inga utrop som varnar för tågen?
Publicerat: 18 jan 2018

20 år av samarbete

Efter 20 år är samarbetsprojektet mellan SRF-distriktet och Synskadades länsförbund i Sarajevo på väg att avslutas. Under projektets sista fyra år ska ska personer med synskada i hela Bosnien och Hercegovina involveras i projektet.
Publicerat: 18 dec 2017

Så blir Stockholms län attraktivt och inkluderande

Hur kan Stockholm bli Europas mest attraktiva storstadsregion? Jo, genom att alla i regionen får möjlighet att delta och bidra. Det var budskapet när SRF träffade landstingsrådet Gustav Hemming (C), som har ansvar för Stockholmsregionens nya utvecklingspl...
Publicerat: 29 nov 2017

Upptäckterna bakom årets nobelpris..

Nobelmuseet inbjuder till en guidad visning på temat "Upptäckterna bakom årets nobelpris och kvinnorna som erhållit nobelpriset sedan 1901". Den taktila visningen börjar med att reda ut kring 2017 års Nobelpristagare. Hur fungerar vår inre klocka? Hur v...
Publicerat: 14 nov 2017

Protester mot förändring av handikappersättningen

Regeringen planerar att avskaffa handikappersättningen i dess nuvarande form och ersätta den med bidrag för dokumenterade merkostnader. Planerna kritiseras hårt av synskaderörelsen.
Publicerat: 07 nov 2017

Kongressen 2017

Synskadades Riksförbunds kongress i Malmö har just avslutats. Den nya verksamhetsinriktningen går under parollen Självständighet ger styrka. De prioriterade områdena perioden 2018-2020 är stärkt habilitering och rehabilitering och medlems- och organisatio...
Publicerat: 01 nov 2017

Namninsamling #säkrahandikappersättningen

Enligt information Synskadades Riksförbund fått från Socialdepartementet så lämnar regeringen den 9 november ett lagförslag som bland annat innebär avskaffande av den så kallade handikappersättningen.
Publicerat: 01 nov 2017
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa