Nyheter


Livräddande plattformsväggar i fara

Landstinget har avbrutit upphandlingen av plattformsbarriärer till tunnelbanestationerna Åkeshov och Medborgarplatsen. Försöket, som skulle göra tunnelbanan säkrare, är nu i fara.
Publicerat: 25 sep 2017

Plattformsväggar på is

Det blir inga plattformsväggar på tunnelbanestationerna Åkeshov och Medborgarplatsen som utlovat till våren. Landstinget har avbrutit upphandlingen. Läget är väldigt oroande, säger Hamaddah Mansour, ombudsman i SRF-distriktet.
Publicerat: 13 sep 2017

Stormaktstiden

Följ med på visning den 30 september kl. 13.00, om en laddad tid med tonvikt på öra och känsel. Museipedagog Olle Westerberg berättar om stormaktstiden med hjälp av prylar, uniformer – och vapen.
Publicerat: 11 sep 2017

Vad kan jag göra för att undvika en fallolycka?”

Inspirationsdag i Ljusgården på Gotland den 6 oktober 2017, Trill int ikull. Under dagen ger vi dig tips och råd kring olika faktorer som kan påverka en fallolycka. Vi erbjuder kortare föreläsningar från scenen samt aktiviteter i lokalen med olika utstäl...
Publicerat: 07 sep 2017

Dags att lämna in motioner

Nu är det dags att lämna motioner till distriktets höstmöte, som äger rum lördagen den 18 november.
Publicerat: 31 aug 2017

Landstingets praktiksatsning avslutas

Under 2014-2017 satsade Stockholms läns landsting på praktikplatser för personer med funktionsnedsättning. Men vi årsskiftet tar det slut, politikerna i landstinget vill inte lägga mer pengar på praktikplatser.
Publicerat: 25 aug 2017

Deltagare till test av ledstråk och valytor sökes

Stockholms läns landsting har ansvar för såväl vård som kollektivtrafik. Synsvaga och blinda kollektivtrafiksresenärer blir patienter, anhöriga och medarbetare i vården och har behov av enhetligt utformade ledstråk och valytor.För att underlätta och möjli...
Publicerat: 14 aug 2017

Arbeten påverkar spårtrafiken

Jernhusen meddelar om arbeten som påverkar spårtrafiken.
Publicerat: 16 jun 2017

Lättare ta sig till Syncentralen

SRF-distriktet har protesterat mot svårigheterna att ta sig till Stockholms Syncentral med färdtjänsttaxi. Det har inte funnits någon bra plats att stanna på för taxibilarna på den hårt trafikerade Flemminggatan. Nu är problemet delvis avhjälp.
Publicerat: 09 jun 2017

Två viktiga segrar på Gotland

SRF Gotland kan notera två viktiga segrar. Den regel som begränsar resandet med färdtjänst i annan kommun till maximalt tre mil är på väg att tas bort. Dessutom har SRF Gotland lyckats förhindra en fördubbling av egenavgiften för färdtjänst på kvällar och...
Publicerat: 01 jun 2017
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa