Dansföreställningen Shapes of States

Föreställningen har en specialgjord syntolkning som utförs av dansarna själva på scenen.

Plats: MDT på Slupskjulsvägen 30 på Skeppsholmen i Stockholm
Tid: onsdag den 30 maj kl 20 och torsdag 31 maj kl 20.

För att boka biljetter via e-post: tickets@mdtsthlm.se
Skriv hur många biljetter du vill boka och till vilket föreställningsdatum, och om du vill boka syntolkning och plats för ledsagare. Ange rabattkoden "lyssna" så kostar biljetten bara 75 kr. Det går också att ringa 08-611 14 56 och boka biljett över telefon. Ledsagare går gratis.

Ni kan höra en recension av den på SRF Radio från våra föreställningar i Stockholm här:http://radio.srf.nu/arkiv/2016/0408.html (reportaget om föreställningen börjar på 17.40).

Och här finns en recension av Täppas Fogelberg när han såg föreställningen:www.tappas.se/bloggen/2016/04/03/shapes-states-pa-moderna-dansteatern/
“Shapes of States” spårar kroppens politiska historieskrivning genom att koppla samman 1920-talets folkhälsoideal med dagens träningsideal. Vad gör det dagliga kroppsformandet - i arbete, motion och vardag - för våra idéer om den friska samhällskroppen? Med stöd i Meyerholds biomekanik utvecklar dansarna i ”Shapes of States” ett rörelsespråk långt ifrån idéer om naturligt beteende. I en serie danser berättas istället en uppbruten historia om vår tilltro till köttets disciplinering.

Föreställningen kommer att syntolkas för att erbjuda flera perspektiv på hur vi kan förstå dansens former och innehåll."

Här är ett utdrag ur syntolkningsmanus:
Vi sitter just nu på första raden i ett stort fyrkantigt rum med svarta ytor lämpat för diverse uppträdanden. I mitten av rummet hänger ett vitt draperi med långa streck målade på sig. Draperiet svajar långsamt och drömskt, som om det blåste lite på scenen. Det vilar ett mjukt ljus över golvet och över de första tre raderna. De som sitter längst bak undrar ibland vad jag som sitter längst fram pratar om. Jag är här för att tolka en dansföreställning för er, en berättelse om det som syns på scenen men även en historia i sig självt.

Koreografi: Stina Nyberg
Dans och syntolkning: Andrea Svensson, Sandra Lolax, Sindri Runudde och Stina Nyberg
Scenografi: Tove Edlund DreimanKostym: Tove Edlund Dreiman och Sandra Leandersson
Ljusdesign: Josefin Hinders
Producent: Sara Bergsmark