Upptäckterna bakom årets nobelpris..

Nobelmuseet inbjuder till en guidad visning på temat "Upptäckterna bakom årets nobelpris och kvinnorna som erhållit nobelpriset sedan 1901". Den taktila visningen börjar med att reda ut kring 2017 års Nobelpristagare. Hur fungerar vår inre klocka? Hur var det möjligt att fånga in gravitationsvågor och vilken bok ska man egentligen börja läsa av Kazuo Ishiguro?!

Inga kvinnor erhåller Nobelpriset i år – för att kompensera detta fortsätter visningen med att botanisera bland några fantastiska kvinnor som erhållit Nobelpriset tidigare år.
Med hjälp av taktila föremål såsom Szymborskas medalj och andra föremål går vi runt i utställningen. 

Plats: Nobelmuseet ligger i Börshuset, Stortorget i Gamla Stan, Stockholm
Datum: Tisdagen den 21 november
Tid: klockan 16:00

Visningen håller på i drygt en timme och det är fri entré. 
Efter visningen finns möjlighet att upptäcka museet på egen hand, då museet är öppet till klockan 20:00. Ledarhundar får medtas

Boka plats i förväg genom att kontakta museets bokning. Om du är intresserad av att gå på visningen, men inte har tillgång till ledsagare, kan vi mötas upp vid "Obelisken" Slottsbacken 2, klockan 15:45. Ange gärna i bokningen om du vill bli uppmött eller om du tar dig till museet på egen hand, telefonnummer 08-534 818 18 eller e-post till bokning@nobelmuseum.se.

Nobelmuseet hälsar er hjärtligt välkomna!

Nobelmuseets logga