Om våra läger

Våra läger är typiska sommarkollon men där allt görs med hänsyn till barnens synnedsättning. Vi erbjuder en trygg och rolig miljö där barnen kan växa och får göra saker i sin egen takt. Vi ägnar mycket tid åt lek och bus, bad, pyssel och spel, fysisk aktivitet och utflykter. Vi har som tradition att besöka olika nöjesfält och varje år provar vi nya aktiviteter, som ridning, segling eller skriva musik.  

För att varje barn ska få bästa möjliga förutsättningar för roliga läger vill vi att det finns fler i samma ålder och med liknande förutsättningar. Därför gäller inte först till kvarn utan vi sätter ihop en deltagargrupp utifrån intresseanmälningar. Efter sista anmälningsdag återkopplar vi om ditt barn har fått en plats på det eller dem läger anmälan gäller eller om vi har några funderingar. Vi skickar sedan ut en blankett som du fyller i för att vi ska få veta mer om ditt barn och hur vi möter upp på rätt sätt. 

Barnen som deltar på våra läger ska ha en synnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text eller orientera sig med synens hjälp. De ska som minst klara av att gå på toaletten och borsta tänderna själva. Våra ledare kan hjälpa till med enklare medicinering, som ögondroppar eller allergi-tabletter och är vana vid att arbeta med barn med neuropsykiatriska diagnoser. Har ditt barn en sjukdom som behöver särskild medicinsk kunskap, som diabetes eller epilepsi finns i mån av plats möjlighet att ta med en egen assistent. Kontakta oss så berättar vi mer.