Ingången till Almåsa
Ingången till Almåsa Kursgård

Utflykt till Almåsa Kursgård

Jag vill börja med att tacka alla 22 deltagare som var med på utflykten till Almåsa kursgård! Vilken lyckad utflykt med trevliga och inspirerande deltagare.

Nya kontakter knöts, nya bekantskaper uppstod, en del var med om en ny upplevelse då de aldrig varit på Almåsa tidigare - och vi fick fint väder!
Det var hög stämning redan i bussen när vi lämnade Gotlandsgatan. Några kände några, några hade träffats på grupper och några kände endast ett fåtal. Det var så roligt att se hur deltagarna knöt nya kontakter, utväxlade erfarenheter om allt mellan lästeknik och olika hjälpmedel för synskadade. Det rådde en härlig kamratanda!

När vi kom till Almåsa började vi med att fika. Deltagare sitter och fikar i sköna fotöljer vid ett soligt fönster

Sedan kom Anders Springe och berättade för oss om Almåsas historia, om omgivningen samt om de rekreationsmöjligheter man har som medlem i SRF. Därefter fick vi en rundtur om området. 

Anders Springe och deltagarna står utanför huset Mysingen

Vi gick ned till stranden, lyssnade på ledfyrarna på vägen som berättar om var du är och var du hittar nästa ledfyr med annan information. Sedan gick vi upp till Mysingen och kollade in bassängen. Vi fick även titta in i ett av rummen vilket de flesta tyckte var mysigt.

Efter rundvisningen var vi några som gick en promenad i omgivningen för att titta lite runt medans andra satte sig på altanen och njöt av solen och pratade och skrattade.

Deltagare njuter på altanen

Tiden går fort när man har roligt - det tyckte i alla fall många när det var dags att åka tillbaka till stan. Vi har redan fått förfrågningar om när nästa återträff blir :-)Det här projektet skulle inte vara mycket utan deltagarna och jag är så glad att de kan ha ett sådant utbyta av varandra, och må bra i vardagen tack vare delvis Kamrastödsprojektet. En stark inspirationskälla till fortsatt arbete! 

Deltagare sitter på en bänk och njuter i solen