Sommarläger på Gotland

AUG 5
Plats:
Grannen Vandrarhem, Lärbro
Tid:
05 aug 2024 - 11 aug 2024
Anmäl senast:
2024-04-15

Sista anmälningsdatum för eventet har passerat.


Nu är det dags att planera in sommarens härliga läger för barn och ungdomar med synnedsättning. På programmet står bad, utflykter och prova på-aktiviteter. Lägren är bra tillfällen att träffa gamla och nya kompisar, lära sig nya saker, få förebilder och ha riktigt roligt tillsammans. Från och med i år så vänder sig Gotlandslägret till ungdomar mellan 12-18 år. 

En brygga med en träbänk och en korgstol med utsikt över vattnet

Barn bosatta i Stockholms län och på Gotland är prioriterade. I mån av plats tar vi även emot barn från andra län mot en högre avgift. Kontakta oss för mer information. Man måste inte vara medlem i SRF för att delta.  

Vi har ett begränsat antal platser och många lägerledare för att varje barn ska få den tid och det stöd de behöver.

Samling i Stockholm för gemensam resa med båt, eller längs vägen enligt överenskommelse.

För: Ungdomar 12-18 år.
Deltagaravgift: 1 800 kronor

Om lägret:
Lägret passar de som har sovit borta tidigare, men det behöver inte ha varit just på läger. Vi bor på ett vandrarhem ganska nära Fårö. Det blir bad i havet, utflykt till Visby, Medeltidsveckan och annat roligt. Vårt läger erbjuder full fart, skratt, nya erfarenheter och minnen för livet.

För mer information och anmälan:

kristina.ljung@srfstockholmgotland.se eller 08-462 45 08

För att anmälan ska vara giltig måste vi ha fått in deltagaravgift och ifylld anmälningsblankett senast den 15 april. Kontakta oss i god tid innan dess för att få anmälningsblankett och uppgifter om betalning. Anmälan är bindande efter den 15 maj. 
Sista anmälningsdag är senast den 15 april! 

Om vår lägerverksamhet

Våra läger är typiska sommarkollon men där allt görs med hänsyn till barnens synnedsättning. Vi erbjuder en trygg och rolig miljö där barnen kan växa och får göra saker i sin egen takt. Vi ägnar mycket tid åt lek och bus, bad, pyssel, fysisk aktivitet och utflykter. Vi har som tradition att besöka olika nöjesfält och varje år provar vi nya saker. Barnen får utifrån sin ålder och sina förutsättningar lära sig att hantera sin synnedsättning och bli mer självständiga. Vid behov delas deltagargruppen upp för att kunna genomföra aktiviteter utifrån olika åldrar eller förutsättningar. 

Stöd och trygghet

För att varje barn ska få så roliga läger som möjligt är dialogen med dig som förälder och information om barnet viktigt. När du anmäler ditt barn får du därför en blankett som du fyller i och skickar tillbaka till oss. Efter sista anmälningsdag ser vi noga över deltagargruppen så att det finns andra som vi tror att ditt barn kan ha roligt tillsammans med och att vi kan ge rätt stöd. Om ditt barn är den enda i exempelvis sin ålder eller vi är osäkra på ditt barns förutsättningar kontaktar vi dig. Mer information om lägret skickas sedan ut närmare lägrets start.

Vem kan delta?

Barnen som deltar på våra läger ska ha en synnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text eller orientera sig med synens hjälp. Vi har med oss kunniga ledare som kan ledsaga, hitta på olika aktiviteter, vara förebilder och se till att alla har det bra. Vi har vana vid att arbeta med barn med neuropsykiatriska diagnoser och kan hjälpa till med enklare medicinering, som allergitabletter. Om ditt barn behöver mer omfattande medicinskt eller fysiskt stöd som kräver särskilda kunskaper finns i mån av plats möjlighet att ta med egen assistent. Observera att vi står för alla omkostnader för egen assistent på plats på lägret, dock ej arvode. Kontakta oss för mer information. 

Varmt välkommen med din anmälan!