Nyheter


Besök på SFI i Rinkeby

Hamaddah Mansour på SRF Stockholms och Gotlands län besökte nyligen synklassen i Svenska för invandrare tillsammans med kollegan Sofia Naesström. De kom för att informera om vilka aktiviteter som finns för den som vill bli medlem.
Publicerat: 15 mar 2019

Syntolkat om Niki de Saint Phalle

Nu är det dags för en ny syntolkad visning på Moderna Museet. Vid nästa tillfälle visas Niki de Saint Phalles Skjutbild från 1961. Verket skapades genom att hon sköt på färgburkar under tjocka lager av gips på en träskiva. När kulorna träffade färgburken ...
Publicerat: 13 mar 2019

Dags att söka Regionens sommarjobb

Varje år ordnar Region Stockholm sommarjobb för ungdomar mellan 16-18 år. Sommarjobben finns inom exempelvis hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och administration.
Publicerat: 01 mar 2019

Almåsas nyhetsbrev

Nu kan du registrera dig och få Almåsa Havshotells nyhetsbrev med information om vad som händer på Almåsa, aktiviteter samt program under våra rekreationer.
Publicerat: 11 feb 2019

Vi söker lägerledare

Vi söker lägerledare till våra två sommarläger 2019. Ansök och jobba med oss under roliga veckor och få värdefulla erfarenheter.
Publicerat: 11 feb 2019

Jobba som lägerledare i sommar

Vi söker lägerledare till våra två sommarläger 2019. Ansök och jobba med oss under roliga veckor och få värdefulla erfarenheter.
Publicerat: 07 feb 2019

Bosnienresa med jubiléumsfirande

I början av november reste en delegation från distriktet till Sarajevo för att besöka USGKS, Sarajevos synskadeförening. USGKS firar 70 år som förening och SRF Stockholms och Gotlands län har på olika sätt stöttat dem i över två decennier.
Publicerat: 06 dec 2018

SL satsar på ledsagning mellan buss och buss

I juni utvidgade SL sin ledsagningstjänst till att även innefatta ledsagning mellan buss och buss. På hundra olika bytespunkter runt om i länet kan nu resenärer som behöver hjälp till nästa buss beställa en ledsagare. SL erbjuder även bärhjälp mellan exem...
Publicerat: 09 nov 2018

Stor uppslutning på distriktets rehabseminarium

17 oktober anordnade SRF Stockholms och Gotlands län ett seminarium på temat Självständighet ger styrka. Med hjälp av träning, hjälpmedel, stöttning och en dos beslutsamhet kan många få ett friare liv.
Publicerat: 25 okt 2018

Inga nya riktlinjer för färdtjänst utan samråd

Tidigare i höstas blev det känt att Landstingets tjänstemän hade föreslagit omfattande förändringar i riktlinjerna för färdtjänst. Detta utan att ha samverkat med länets funktionshinderorganisationer. Men efter protest från bland annat Synskadades Riksför...
Publicerat: 22 okt 2018
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa