Nyheter


Covidbevis så funkar det

Från och med 1 december måste alla över 18 år som besöker ett evenemang med över 100 deltagare visa upp ett covidbevis. Covidbeviset visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt för eller har tillfrisknat från covid-19.
Publicerat: 14 dec 2021

Ta chansen att föreslå kandidater till styrelsen och verksamhetsrevisorer

Distriktets valberedning önskar få förslag på kandidater till distriktsstyrelsen och verksamhetsrevisorerna.
Publicerat: 09 dec 2021

Regeringen inför vaccinationsbevis från 1 december

Från och med 1 december införs krav på att man har ett covidbevis när man deltar i allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar för fler än 100 personer. Det berör till exempel teatrar, konserter och idrottsevenemang – för personer över 18 år.
Publicerat: 23 nov 2021

Begripsam behöver hjälp med en undersökning

Begripsam genomför just nu undersökningen Svenskarna med funktionsnedsättning och internet 2021. Vi gör undersökningen för att kunna beskriva digitala klyftor i det svenska samhället. Inte minst pandemin har visat att alla ännu inte är med i det digitala ...
Publicerat: 11 nov 2021

Kväll om Microsoft och tillgänglighet

Hur jobbar Microsoft med tillgänglighet i sina produkter? Vilka specialappar från Microsoft finns för synskadade? Hur tänker Microsoft kring mångfald i sin rekrytering av anställda? Vi bjuder in till ett spännande föredrag med Stina Biärsjö, ansvarig för ...
Publicerat: 11 nov 2021

Många upplever problem med färdtjänsten

Tyvärr upplever nu många att det är svårt att få färdtjänstbil i tid. Enligt färdtjänstförvaltningen beror problemen bl a på en brist på bilar och bilkomponenter samt att många åkare lagt ner sin verksamhet under pandemin.
Publicerat: 05 nov 2021

Information till brukare som besöker S:t Eriks Ögonsjukhus

I samband med att fasadarbeten utförs på S:t Eriks ögonsjukhus på Eugeniavägen 12, finns en byggnadsställning runt sjukhuset som inverkar på trottoarens bredd. Byggnadsställningen beräknas vara kvar under november månad.
Publicerat: 02 nov 2021

Distriktet startar upp fysiska träffar och aktiviteter

Sedan Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer kring covid-19 togs bort har distriktet så sakteligen börjat arrangera fysiska träffar och aktiviteter igen. Fram till jul kommer både syntolkad bio och teater erbjudas och medlemsaktiviteter för både ...
Publicerat: 25 okt 2021

Färdtjänstpolitiker åker tunnelbana på Vita käppens dag

I år har SRF Stockholm Gotland bjudit in politikerna i färdtjänstnämnden till en prova på tur i tunnelbanan på Vita käppens dag den 15 oktober. Med fingerad optik och vit käpp ska de få testa på hur det är att resa kollektivt med en synnedsättning.
Publicerat: 14 okt 2021

Ingen samplanering under 2021

Färdtjänstnämnden beslutade den 29 september att samplaneringen av färdtjänst är borttagen till och med 31 december 2021.
Publicerat: 30 sep 2021
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Nästa