Glada reaktioner på Medlemsforum

SRF:s stora medlemsforum på temat ”Spräng gränserna” har hållits. Distriktet Stockholm Gotland var med och arrangerade, och kanslichefen Ulrica Blomqvist är nöjd.

- Vi på distriktet känner oss stolta över hela forum. Vi ansvarade särskilt för fredagen och det gick jättebra. Framträdandena kändes väldigt uppskattade. Det hörde vi under middagen och mellan rätterna. Det finns självklart lite saker man kan jobba på, små tips man fått under dagen vid registrering, ledsagning och sådana saker. I det stora hela har vi fått jättemycket positiv återkoppling. Vi kan vara glada och nöjda överlag. Jag är jättetacksam gentemot alla som har ställt upp, säger Ulrica Blomqvist.

Närmare 1400 deltagare, medlemmar från hela landet, samlades under två dagar i Stockholm för att lyssna på föreläsare, äta gott tillsammans, manifestera för en bättre ledsagning och titta på diverse utställare som till exempel visade nya hjälpmedel eller lät dig pröva på att skapa egen elektronisk musik. Uppskattningen har kommit från flera håll, bland annat för att underhållningen till så stor del kom från de egna leden och inte var inhyrd. Dels var det Serillakören, och så barnkör med egna medlemmar, samt även distriktets ombudsmän Josefin Bergstrand och Christoffer Örnevik med band som spelade.

- Det gör att man får teamkänsla och stolthet och glädje med det. Monica Söderberg var också väldigt uppskattad.

Det här tillhör dina första stora uppgifter inom SRF. Hur känns det att ha klivit in lagom till medlemsforumet?

- Ska jag vara ärlig var det med lite skräckblandad förtjusning. Det gick jättebra, mycket tack vare allt jobb som gjorts före jag kom. Framför allt kanslipersonalen och Jeanna Bystrand, min företrädare som var med fram till forumet. Det har varit jättekul, men klart det tog mycket tid i början. Nu börjar vardagen igen här på SRF Stockholm Gotland.

Vad betyder ett sådant här arrangemang för verksamheten och medlemmarna?

- Svår fråga när man är så ny som jag, men jag skulle tro att det skapar delaktighet, grupptillhörighet och sådana saker. Nu var vi väldigt många på plats så det kan försvåra att träffas och hitta de man vill, men det positiva är att det blir gemenskap skulle jag säga.
Vi var många, det var stort och tiden gick fort.

Bland de många programpunkterna fanns digital tillgänglighet på Arbetsförmedlingen, att leva med synnedsättning i Bosnien och Myanmar och tre blinda båtbyggare från Bohuslän. Dessutom underhöll gotlänningarna Johan Seige och Babben Larsson med varsin föreställnig. Hann du kolla något själv av programmet?

- Ja, förutom kvällarna och underhållningen så var jag inne och lyssnade lite på våra vänner från Bosnien. Det var det jag hann. Det hade varit kul att se lite grann mer men det fick vara så den här gången. Vi som jobbade fick en känsla av det positiva ändå eftersom vi var mycket med medlemmarna.

Kanslichefen Ulrica Blomqvist avslutar med att säga att konferensanläggningen Waterfront också gjorde bra ifrån sig, men vill man komma in med synpunkter på saker att jobba på så vill distriktet självklart ta till sig av det.

- Det finns alltid något att lära, men vi känner oss glada, nöjda och stolta!