Jobba som lägerledare i sommar

Vi söker lägerledare till våra två sommarläger 2020. Ansök och jobba med oss under roliga veckor och få värdefulla erfarenheter.

Synskadades Riksförbund (SRF) Stockholm Gotland är en organisation av och för personer med synnedsättning i alla åldrar. En del i vår verksamhet är att anordna aktiviteter i syfte att stärka personer med synnedsättnings självkänsla och självständighet. Samt ge möjlighet att prova på nya saker och utbyta erfarenheter med andra i en liknande situation. Varje år anordnar vi två sommarläger för barn och ungdomar med synnedsättning i åldern 7-16 år. Lägren är typiska sommarkollon med bad, skattjakter, utflykter och prova på-aktiviteter, men där allt görs med hänsyn till deltagarnas synnedsättning. Vi erbjuder en trygg och rolig miljö där barnen kan växa och får göra saker i sin egen takt. Vi har ett begränsat antal deltagare och många lägerledare för att varje barn ska få den tid och det stöd de behöver. 

Nu söker vi lägerledare till läger i Stockholm 14-18 juni 2020 och läger på Gotland 3-9 augusti 2020

I uppdraget ingår en samlingsdag för alla lägerledare den 16 maj.

Som ledare ingår du i en grupp under ledning av en lägersamordnare. Din uppgift är att bidra till att barnen får en rolig lägervecka och hjälpa till med bland annat ledsagning, hålla koll på packning, möjliggöra för barnen att delta i de aktiviteter som hålls under lägret samt vara en viktig förebild. En stor del i arbetet är att stötta och stärka barnen i att prova på nya saker och bli mer självständiga under roliga och trygga former och med ett mjukt tillvägagångssätt. Som lägerledare hjälper du också till med enklare medicinering, så som ögondroppar eller allergitabletter.

Du som söker ska ha fyllt 18 år. Du är ansvarstagande, flexibel och drivs av tanken om allas lika värde. Du är positiv och lösningsfokuserad, och du bidrar till ett tryggt och roligt läger för både barn och ledare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn. Du samarbetar med de andra ledarna i ett team men kan också ta egna initiativ när det behövs. Har du körkort och kan tänka dig att köra minibuss under lägret är det meriterande men inget krav. Vi söker ledare både med och utan egen funktionsnedsättning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arvodet är 1700 kr/dag, inkl. pedagogiska måltider, boende, resor och aktiviteter under lägret. Bor du utanför Stockholm står du själv för resa till och från arbetet. 

Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast den 31 mars till lägersamordnare Josefin Bergstrand: josefin@srfstockholmgotland.se Uppge om du är intresserad av att arbeta på ett av eller båda lägren.

Intervjuer sker i mars. Därefter kommer vi att sätta ihop en blandad ledargrupp sett till ålder, könstillhörighet, tidigare erfarenhet och funktionsnedsättning. Besked om ifall du fått uppdraget lämnas senast i mitten av april.
Om du får uppdraget som lägerledare kommer du att behöva uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Observera att utdraget inte får vara äldre än ett år och kan ta några veckor att få hem. Utan ett aktuellt utdrag kan vi inte anlita dig. Läs mer och beställ utdrag på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ 

Vid frågor kontakta lägersamordnare Josefin Bergstrand.Tel: 08-462 45 06 eller mail: josefin@srfstockholmgotland.se

Vi ser fram emot din ansökan!