Synlinjen – din vägvisare i synfrågor

Till Synlinjen kan alla som har synrelaterade frågor ringa och få kostnadsfri rådgivning. Här kan du få information om det man som synskadad kan behöva veta om rehabilitering, arbete, studier, hjälpmedel, rättigheter och vad Synskadades Riksförbund (SRF) kan hjälpa till med.

Synlinjen är till för alla

Du är välkommen att kontakta Synlinjen om du själv har en synnedsättning, om du är anhörig till någon med synnedsättning, om du är arbetsgivare eller skolpersonal, medarbetare på en kommun eller myndighet med mera. Du behöver inte vara medlem i SRF för att få ringa till Synlinjen. Som medlem i SRF kan du via Synlinjen få ytterligare vägledning inom enklare juridiska frågor, som hur du ansöker om olika ersättningar och ledsagning.

Vem svarar i telefon?

Synlinjen bemannas av en grupp rådgivare som alla har egen erfarenhet av att leva med en synnedsättning och de utmaningar det för med sig. Om Synlinjen inte kan svara på dina frågor tar vi reda på svaret åt dig.

Vad gör jag om det jag vill prata om är känsligt? 

Alla som arbetar med Synlinjen har tystnadsplikt och du väljer själv vilka uppgifter du vill uppge. Du kan vara anonym om du önskar.

Kontakta SynlinjenTelefon: 08-39 93 00
E-post: Synlinjen@srf.nu
Hemsida: www.synlinjen.se