Var med och väck uppmärksamhet kring ledsagarfrågan

Vill du vara med på en aktion? Onsdag 12 juni ska riksdagen debattera ledsagning. Det finns ett utskottsinitiativ som går ut på att regeringen ska utreda om synskadade kan säkras ledsagning genom en särskild lag.

Information nedan, från SRF Stockholm Stad:

Vår branschförening Synskadade Konstnärer och Konsthantverkares Förening (SKKF) har bjudit in SRF Stockholms stad att medverka i en aktion utanför riksdagen onsdag 12 juni kl 07.00-09.00. 

Är du intresserad att delta så mejla hakan.thomsson@srfstockholm.se senast tisdag 11 juni kl 14.00. Viktigt att du mejlar så vi kan planera aktionen. Beklagar att det är kort varsel! 

SKKF har tagit fram ett skelett som man tidigare använt för att väcka uppmärksamhet kring ledsagarfrågan.

SKKF:s upplägg på agerande inför riksdagsdebatten: 
Omkring kl 07.00 till 09.00, tre personer iklädda skelettdräkter, solglasögon och vit käpp står utanför riksdagen och delar ut ögonbindlar samt upptryckta skelettkort till de som går in i riksdagshuset på morgonen innan debatten. 5 personer håller i planscher. En med titeln ”I väntan på beslut om rätten till ledsagning”, tre med porträtt med pratbubblor med vittnesmål från drabbade personer, en med en uppförstorad version av vykort med skelett, titel och qr-kod. Eventuellt placeras skelettet någonstans.
Kanske en högtalare med de inlästa citaten ifrån pratbubblorna på planscherna.

Vi behöver personer på plats som är beredda att prata med media om sin situation utifrån neddragningar eller avslag  kring ledsagning. 

Vänliga hälsningar
Håkan Thomsson, ombudsman, SRF Stockholms stad
Tfn 08-452 22 07
E-post hakan.thomsson@srfstockholm.se